Vocea copiilor din România în forul copiilor la nivel European

Dario va reprezenta vocea copiilor din România în forul copiilor la nivel European, FONPC fiind unul dintre cele 12 ONG-uri care sprijină un reprezentant al copiilor în acest Consiliu.

Dario preia astăzi mandatul în Consiliul Copiilor din cadrul EUROCHILD în cadrul Convenției Europene 2024, care are loc în Malta între 2 și 3 iulie.

La doar 13 ani, Dario este membru al Consiliului Tinerilor și Copiilor FONPC (CTC FONPC) și a primit vestea acceptării în Consiliul Copiilor din cadrul Eurochild în luna mai.

„Am aplicat pentru a deveni membru în Consiliul Copiilor Eurochild pentru că am avut în minte dorința sinceră de a aduce schimbări pozitive în viața copiilor din comunitatea noastră.
Este minunat să observ că vocea noastră, a copiilor, este tot mai auzită și că avem oportunitatea reală de a influența deciziile care ne afectează viața. De când fac parte din echipa copiilor din FONPC (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii), simt că avem puterea și resursele necesare pentru a face schimbări semnificative și durabile.
Sunt nerăbdător să încep această călătorie alături de colegii mei din Consiliul Copiilor Eurochild și să muncim împreună pentru a face lumea un loc mai bun pentru toți copiii.”


Dario va reprezenta vocea copiilor din România în forul copiilor la nivel European, FONPC fiind unul dintre cele 12 ONG-uri care sprijină un reprezentant al copiilor în acest Consiliu.

În ultimele 3 zile, Dario alături de alți copii din Europa au participat la workshopuri și activități prin care noul consiliu a preluat mandatul de la vechiul consiliu. Copiii au avut astfel ocazia să se conecteze, să socializeze și să se bucure de timpul petrecut împreună.

De asemenea, colega noastră Corina Andrei, alături de reprezentanți ai ONG-urilor care sprijină copiii din Consiliu, a luat parte la workshopuri și activități privind siguranța copiilor și tinerilor, importanța incluziunii copiilor din mediile defavorizate și vulnerabile pe agenda publică și în diverse acțiuni, susținerea participării copiilor și tinerilor în luarea deciziilor.

Convenția Europeană 2024- „Promovarea soluțiilor bazate pe drepturi pentru a combate sărăcia și excluderea socială a copiilor de pe teritoriul Europei” este un eveniment organizat de către Eurochild în colaborarea cu Malta Foundation for the Wellbeing of Society pentru rețeaua Eurochild cu scopul de a face schimb de bune practici, de a participa la activități conduse de membri, ateliere de lucru, împărtășiți experiențe. Tot în cadrul evenimentului, Consiliul pentru Copii Eurochild (ECC) care a avut mandat în ultimii doi ani, va preda ștafeta noului consiliu pentru următorii doi ani.

Eurochild este cea mai mare organizație non-guvernamentală pentru drepturile copilului la nivel european, cu 200 de federații din toate statele membre UE și 4000 de oameni care lucrează în mod direct pentru copii.