Seria de ateliere de conversație pentru persoane refugiate a continuat

Găzduit de salonul Beauty Bar UA din București, acesta a inclus un atelier de beauty cu tema „Beauty Workshop – Skin Prep & Flawless Foundation Techniques”.

Ne-am reîntors cu forțe proaspete în această toamnă și continuăm sprijinul pentru persoanele refugiate din Ucraina. Una din formele de sprijin pe care le-am gândit pentru comunitate implică o serie de speaking clubs pe care le-am început în aprilie și-am ajuns până în prezent la numeroase ediții care au implicat origami, atelier de lumânări parfumate, făcut pizza, pictat pe ceramică. 

Pe data de 13 septembrie, am organizat un nou club de conversație în limba română pentru comunitatea ucraineană, în special pentru doamne.

Găzduit de salonul Beauty Bar UA din București, acesta a inclus un atelier de beauty cu tema „Beauty Workshop – Skin Prep & Flawless Foundation Techniques”.

Atmosfera a fost una caldă și primitoare, iar toate femeile prezente au avut ocazia să socializeze și să își îmbunătățească abilitățile de conversație în limba română, într-un mediu relaxat și prietenos, întocmai ce plănuim să reușim cu aceste momente.

Atelierul a început pe înserat, la salon, femeile reunindu-se pe rând în sala de la intrare, unde una dintre acestea a deschis YouTube pe televizor și a ales o melodie în ucraineană, care arăta și versurile. „Data viitoare hai să facem karaoke” s-a auzit în cor. Și-au mărturisit limbile vorbite, „engleză și ucraineană”, „ucraineană și rusă și engleză”, „eu știu destul de bine română acum”.

Au deschis o șampanie, au râs, și-au împărțit pahare și apoi s-au adunat în camera principală a salonului, unde în oglinzile mari ale salonului se reflectau portfardurile cu produse de make-up și creme faciale de pe mese.

Atelierul a fost condus de Anna, make-up artist din Ucraina care profesează în domeniu de 12 ani și care a împărtășit timp de câteva ore tehnici esențiale pentru pregătirea pielii și aplicarea unei baze de machiaj impecabile pe care le-a transcris în limba română pe cartoline și foi, care s-o ajute în prezentare.

Participanții au învățat cum să își pregătească pielea corect înainte de aplicarea machiajului, folosind produse adecvate tipului lor de ten. De asemenea, au descoperit secretele pentru obținerea unui ten uniform și radiant, prin aplicarea corectă a fondului de ten.

Un moment culminant al atelierului a fost acela când spontan s-a decis ca fiecare dintre participante să citească, pe rând, câteva propoziții de pe foile Annei cu instrucțiunile întregului proces. Ceea ce a funcționat ca o repetiție bună a limbii și a termenilor specifici make-up-ului.

„Ce sunt acelea cearcăne?” sau „Când mă duc la magazin cer monstră sau mostră?” sau „Cum adică estompare? Dacă doi copii se ceartă, pot estompa discuția?” au fost printre nedumeririle serii pe care le-am rezolvat cu râsete și căldură.

Evenimentul a fost un succes, oferind atât suport emoțional, cât și oportunități de învățare și dezvoltare personală, cum ne-am propus ca scopuri pentru aceste ateliere.

Așteptăm cu nerăbdare să organizăm și alte evenimente similare în viitor, pentru a continua să sprijinim integrarea și bunăstarea persoanelor refugiate.